Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 31 mars 2013

Glad påsk Hisingen

Blåvitt fick en perfekt start på säsongen när man besegrade Häcken med siffror som lätt hade kunnat bli större. Hatten av för Mikael Stahre som taktiskt utmanövrerade Peter Gerhardsson idag och hatten av för hela laget efter en väl genomförd match!

Defensivt känns laget mycket stabilt trots att man i sista stund har tvingats till en rockad (Dyrestam över till vänsterbacken och Adam in till höger) p g a Ludwigs skada. Bjärsmys och Waehler är samspelta och hårda att möta och spelar enkelt i de flesta lägen. Lite extra starkt av Adam som inom en vecka efter påskrivet kontrakt är med i startelvan.

Dagens offensiva superlativ förtjänar Sam Larsson  och Jakob Johansson. Sam gör två assist och ett mål och bidrar med kreativitet matchen igenom från sin vänsterkant. Jakob pangar in ledningsmålet och dominerar mittfältet stort med smarta passningar och avgörande bollvinster. Varken Hysén eller DMK gör mål idag men båda stressar motståndarnas backlinje rejält genom ständiga löpningar och båda skapar målchanser.

Redan på onsdag är det ny match borta mot Helsingborg i cupen. Man ska ju inte peta i ett vinnande lag men det kan vara ett bra tillfälle att få in Gerzic från start på högerkanten. Kanske behöver man rotera på ytterligare någon position i laget för att hålla spelarna fräscha nu när det är tätt mellan matcherna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar