Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 29 mars 2013

Jakobs signatur på ett papper

Blåvitt avslutar det här transferfönstret starkt med två tunga affärer. Häromdan skrev jag att värvningen av Adam var en viktig signal till alla utrikes änglar som får hemlängtan emellanåt. På samma sätt blir Jakob Johanssons kontraktsförlängning en viktig signal till alla yngre spelare på Kamratgården som längtar ut i Europa.

Affären är naturligtvis en lättnad för Håkan Mild som har fått lite press på sig med sju spelare (nu bara sex) med utgående kontrakt under 2013 och en ständig snackis att unga talangfulla spelare lämnar föreningen med utgående kontakt. Jag vet inte exakt vad han har fått lova för att få Jakobs signatur på ett papper men det innehåller säkert högre lön och en fet signon - och kanske även ett löfte om att få lämna för en fastställd summa?

För JJ kommer att lämna under 2013 om han fortsätter att spela som han gör nu. Köpande lag kommer då att få betala en något högre transfersumma vilket blir ett slags kvitto att de verkligen tror på spelaren de köper och inte bara letar efter billiga fynd i Allsvenskan. Blåvitt kommer att få lite mer pengar i kassan (även om riskkapitalbolaget tar 45%) vilket underlättar jakten på en ersättare. Alla unga spelare på Kamratgården ser att man inte behöver gneta sig till ett bosmanläge för att ta sig ut i Europa. Och vi supportrar kommer att känna oss lite extra nöjda med att rätt kille blev vald till Årets Ärkeängel 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar