Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 mars 2013

Maktbalans

Den amerikanska konstitutionen brukar ju lyftas fram som ett bra exempel på en jämn maktbalans mellan den lagstiftande, den dömande och den exekutiva makten. Vid gårdagens blåvita årsmöte förändrades maktbalansen rejält inom vår förening i rätt riktning och till det bättre.

IFK Göteborgs medlemmar tog igår ett större ansvar för föreningens framtid genom att rösta efter eget förnuft och egna åsikter. De beslut som togs igår kring styrelse och valberedning kommer att ge eko hela vägen till nästa årsmöte då jag är säker att förändringsarbetet kommer att fortsätta.

Att föreningen även framöver kommer att behöva starka individer som är beredda att ta ansvar och leda är självklart. Men detta ledarskap utgår från föreningens medlemmar och måste således vara förankrat hos föreningens medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar