Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 17 mars 2013

Många frågetecken

Blåvitt förlorade mot Kalmar idag med 0-1 och även om man gick vidare till kvartfinal i cupen så lämnar den här matchen en sur eftersmak och många frågetecken.

Det här var ju generalrepetitionen inför den allsvenskan säsongsstarten och fortfarande känns det osäkert vem som ska spela bredvid Hysén på topp. Även om Stiller är en nyttig straffområdeskrigare så hoppas jag att Moberg-Karlsson är tillbaka efter skadan till den allsvenska premiären. När både han och Hysén löper i djupled drar man isär motståndarnas backlinje vilket skapar ytor för andra spelare att fylla på. Dessutom får Hysén mer ytor och tid när backlinjen även ska bevaka en andra snabb forward. Och med Marcus Berg på kryckor på Valhalla idag så lär det inte bli någon mirakelvärvning av en ny anfallare innan transferfönstret stänger...

Man saknar inte kon förrän spiltan är tom brukar man ju säga och det blev tydligt idag när Waehler byttes ut med skadekänning i halvtid. Dyrestam, som ju helst vill spela mittback, fick chansen men gjorde ingen stor match. Utöver en riktigt dålig försvarsinsats vid Kalmars mål så var han placeringsspel sämre än Waehlers och det påverkade rörligheten och flytet i hela backlinjen. Det är bara att hoppas att Waehlers skada är kortvarig samt att Jonsson är tillbaka inom några veckor då han är en mycket bättre mittbacksreserv.

Tobias Hysén missade en straff i matchens slutsekunder så nu väcks väl det gamla straffspöket till liv. Vi har inte råd att ha en förste straffskytt som inte ens träffar målet i viktiga straffsparkar! Ett tag trodde jag att den här straffsparken kunde ha gett oss en hemmamatch i kvartfinalen men det verkar inte så trots allt. Vi hade inte kommit bland de fyra bästa gruppsegrarna även om Tobbe satt straffen.

Blåvitt drog nu ikväll Helsingborg borta i cupens kvartfinal vilket var den absolut sämsta lottningen man kunde få.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det låter som att du drar lite väl stora växlar av Dyrestams mittbacksspel, han har ändå spelat ytterback hela försäsongen och det är inte lätt att bara byta position mitt i matchen.

    Håller med dig om att Waehler är det bästa alternativet för den rollen så som han spelat under försäsongen men att Hjalmar skulle vara en mycket bättre reserv på den platsen är Dyrestam håller jag inte med om.

    SvaraRadera
  2. Hjalle är mycket mer placeringssäker bredvid Bjärsmyr än vad Dyrestam är. Väger man dessutom in att Dyrestam med 99% säkerhet lämnar i sommar så bör vi inte lägga någon energi på att spela Dyrestam som mittback under våren.

    SvaraRadera