Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 26 mars 2013

Vad innebär värvningen av Adam?

IFK Göteborg värvar idag Adam Johansson bara några dagar före transferfönstret stänger. Det var på många sätt en väntad värvning för Adam och Håkan Mild har ju signalerat att båda parter är intresserade. Samtidigt blev jag lite förvånad att det gick så snabbt.

Adam Johansson kom till Blåvitt 2005 och spelade sju säsonger i föreningen innan han inför 2012 lämnade för Seattle Sounders. Adam lämnade Blåvitt på ett utgående kontrakt men jag tror att de flesta unnade honom detta då han p g a två svårare skador gick miste om mer attraktiva utlandsäventyr i yngre år. I USA blev han dock efter bara en säsong varse hur lätt det är för klubbarna over there att avsluta kontrakt för spelare som inte längre är önskade.

Att Blåvitt direkt tog emot Adam med öppna famnen var naturligtvis en lyckoträff för honom. Men det var samtidigt en bra rekrytering för Blåvitt som genom detta uppnår två viktiga mål:
 • Värvningen förstärker försvaret ytterligare. På kort sikt skapar det möjligheter att använda Dyrestam på andra positioner i backlinjen samt använda Salomonsson som yttermittfältare. På lite längre sikt har man förberett sig för att Dyrestam kommer att lämna under sommarens transferfönster.
 • Värvningen skickar ut en tydlig signal till alla andra utrikes änglar att det finns en öppen välkomnande dörr på Kamratgården för spelare som har ett Blåvitt hjärta. På kort sikt kan man hoppas att spelare som Sebastian Eriksson och Mikael Antonsson tar till sig denna inbjudande gest och på lite längre sikt kan kanske spelare som Pontus Wernbloom, Marcus Berg, Gustav Svensson och Oscar Wendt hitta hem igen.

4 kommentarer:

 1. Antonsson lär väl inte lämna Italien än på flera år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att han har ett utgående kontrakt i sommar eller nästa sommar.

   Radera
  2. Samtidigt går det ju väldigt bra för honom så om han inte själv vill hem kan han nog stanna i Italien ett tag till.

   Radera
  3. Ja, kanske har du rätt där men han blir ändå 32 år under 2013. Oavsett vilket så vet han i alla fall att det finns en öppen dörr på kamratgården.

   Radera