Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 18 juni 2013

Dagens rykte i ett sammanhang

Jag har under dagen försökt värdera det oväntade ryktet om att DMK ska lämna. Först kändes det som ett luftslott men det är ändå två tunga GT-journalister som står bakom artikeln. Dessutom verkar Markus Wulcan tro på det på twitter. Ingen rök utan eld så nu försöker jag placera in ryktet i ett sammanhang:
  • Att Blåvitt just nu fokuserar på att värva etablerade spelare, för att på kort sikt öka den sportsliga prestationen, är tydligt. Lasse Vibe är på tapeten men man försöker även få hem Marcus Berg och Sebastian Eriksson. Lyckas man med allt detta kommer det bli knivskarp konkurrens i truppen.
  • Att den blåvita ekonomin inte håller för stora värvningar har jag haft mina aningar om tidigare och det bekräftas av klubbdirektör Martin Kurzwelly i media idag. För att kunna värva spelare så måste i praktiken någon eller några spelare säljas också.
  • Att sälja DMK redan nu skulle dock vara en kniv i ryggen på den ungdomssatsning som Blåvitt står för och är stolta över. Man skriver inte ett femårskontrakt med en ung talang för att ett år senare sälja honom för att bereda plats i truppen. Det enda undantaget skulle vara om något utländskt storlag redan nu är beredda att betala en "internationell" transfersumma, då kan jag förstå att både Blåvitt och DMK är intresserade. Men hur stor är chansen för det...?
  • Med andra ord så tyder det mesta på att det handlar om en utlåning om det nu finns någon sanning i ryktet. En utlåning av DMK under hösten, för att säkerställa att han får speltid, kan jag förstå om man har lyckats knyta till sig t ex Marcus Berg. Kommer Berg så blir han ju i praktiken garanterad anfallsplatsen bredvid Tobias Hysén.
Med detta sagt vill jag även påminna om att några av våra bästa matcher under våren genomfördes med Hysén och DMK på topp, där de med sina löpningar skapade ytor åt varandra och åt mittfältarna som följde med i  anfallen. Det är just detta som fortfarande gör mig så tveksam till dagens rykte...

Uppdaterat sent på kvällen:
Här går det undan -  DMK till Sunderland alltså! Då blir det den rejäla "internationella" transfersumma som gör den här affären möjlig för alla parter. Håkan Mild får handlingsutrymme och behöver t ex inte sälja Jakob Johansson, Stahre får förstärkningar i truppen, DMK får en spännande utlandskarriär och juniorerna i U-truppen får en ökad motivation att satsa hårt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar