Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 16 juni 2013

Djurgården hemma

Så var det äntligen dags för allsvensk fotboll igen och för motståndet står ett Djurgården som säkert är revanschsugna efter förlusten i cupfinalen. Järnkaminerna skickar bara ner fyra supporterbussar till denna match vilket ju är en piss i Nilen jämfört med vad vi skickade upp för två veckor sen. Visst kommer det att bli lite extra mycket känslor imorgon men jag tror inte att det spårar ut på något sätt.

Blåvitt har haft lite otur på skadefronten och har just nu båda sina ordinarie mittbackar skadade. I Mattias Bjärsmyrs och Kjetil Waehlers frånvaro kommer Mikael Dyrestam och Hjalmar Jonsson att få axla ansvaret som mittlås flankerade av Emil Salomonsson och Adam Johansson. Sammantaget blir detta en helt nykomponerad backlinje och det känns lite oklart vem av dessa spelare som kommer att ta ansvaret för att leda, styra och hålla ihop backlinjen imorgon. Vid dagens träning pratade såväl Stahre som Edlund länge med sina backar för att ge dem instruktioner och kanske peppa lite.

Glädjande nog är både Joel Allansson och Pontus Farnerud med i morgondagens matchtrupp även om jag inte räknar med någon av dem i startelvan. Det känns som att dessa båda går in och ut i laget med känningar efter gamla skador och att de inte får några längre skadefria perioder. Man kan bara hoppas att det snart är slut på skadehelvetet för dem båda.

Dagens träning avslöjade inte mycket om startelvan så jag går på det man har sett under den gångna veckans träningar. Under det korta tvåmålsspelet idag sköts det dock friskt från allt och alla och det gjordes en hel del fina mål - snyggast var Farneruds volleykanon upp i krysset. Vi får väl se om spelarna tar med sig den här skottvilligheten ut till matchen imorgon.

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Jonsson - A. Johansson
Sobralense - Haglund - J. Johansson - Larsson
Söder - Hysén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar