Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 8 juni 2013

Har Blåvitt råd med allt detta?

Som en liten spin-off på en mening i föregående inlägg på bloggen så blir jag allt mer nyfiken på hur Blåvitt tänker finansiera sommarens transferfönster. För av de signaler som vi har fått hittills så kan det bli en dyr sommar i form av löneökningar, sign-on och eventuella transfersummor.
 • Blåvitt vill förlänga med Mattias Bjärsmyr.
 • Blåvitt vill förlänga med Mikael Dyrestam.
 • Blåvitt vill inte sälja Jakob Johansson i sommar. Om han ändå skulle säljas så finns det redan en öppen dörr för ersättaren Sebastian Eriksson.
 • Blåvitt vill värva en ytter som ska kunna "slå ut sin motståndare".
 • Blåvitt verkar vara ute och leta efter en etablerad anfallare, senast nu ryktet om Lasse Vibe i danska Sönderjyske. 
Jag tycker detta är en bra ambitionsnivå om man ska kunna få sportslig framgång under resten av 2013 men sammantaget så kostar allt detta mycket pengar. Den blåvita ekonomin är visserligen sund men tillåter nog inte så stora satsningar inom befintlig ram. Antingen kommer man behöva prioritera lite i listan ovan och välja vad som är viktigast eller så kommer man att göra en satsning som inte riktigt ryms inom befintlig ram. Det sistnämnda kan i så fall innebära att man medvetet minskar det egna kapitalet eller kanske börjar titta efter externa finansieringskällor igen.

2 kommentarer:

 1. Lars vibe beskrivs i aftonbladet som att han kan spela ytter också, så det är nog han som är både anfallaren och yttern som kan dribbla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så verkar det vara och dessutom verkar Vibe vara riktigt billig (2,7 mkr). Blåvitt kanske rent ekonomiskt fixar mer än jag tidigare trodde i det här transferfönstret...

   Radera