Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 23 juni 2013

Mjällby hemma

Efter morgondagens match mot Mjällby så dröjer det drygt en månad innan nästa allsvenska match spelas hemma på Gamla Ullevi. Detta beror på damfotbolls-EM och på grund av den turneringen så är det inte heller klart ännu var Blåvitt kan spela sin första match i europakvalet den 18/25 juli.

Efter dagens sista träning står det klart att Mattias Bjärsmyr inte hinner bli spelklar till morgondagens match så det betyder att det blir samma backlinje som i de senaste två matcherna. På mittfältet är det svårt att avgöra om Pontus Farnerud är redo för spel från start eller om det bara blir ett inhopp. Jag gissar att Jakob Johansson och Philip Haglund kommer att flankeras av de båda "brassarna" Daniel Sobralense och Sam Larsson imorgon och att Farnerud kommer in i andra halvlek.

Med bara tre anfallare i truppen är det ganska klart att Tobias Hysén och Robin Söder spelar ihop i anfallet. Jag tycker att Robin har överträffat Tobbe i de två senaste matcherna och hoppas nu att Tobbe kan höja sig några snäpp och komma ur sin formsvacka, då kan firma Söder & Hysén bli riktigt giftiga ihop. Det är dock ett bekymmer att man har så få alternativ på avbytarbänken på anfallssidan just nu - här måste truppen förstärkas så snart som möjligt om man kunna konkurrera både i allsvenskan och europakvalet.

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Jonsson - A. Johansson
Sobralense - Haglund - J. Johansson - Larsson
Söder - Hysén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar