Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 27 juli 2013

Bara sittplatser på Gamla Ullevi?

Under Dam-EM fick man ju några möjligheter att se Gamla Ullevi som en all seater och det såg inte alls dumt ut. Tvärtom så kändes arenan mer inbjudande och levande och inte så betongaktig. Ännu bättre blev det av att man tog bort de fåniga skyddsnäten bakom mål men det är väl för mycket begärt i Allsvenskan...


I matchen mellan Sverige och Tyskland fick man plats med 16 600 åskådare på Gamla Ullevi med bara sittplatser. Det borde innebära att Blåvitt inte skulle drabbas särskilt negativt publikmässigt om man gick med på detta för det är i få matcher som publiksiffran överstiger denna nivå.


Jag tror även det skulle vara ett uppskattat initiativ på bortaläktaren för de flesta av våra gäster (några lag undantagna...) har med sig fans som förtjänar en riktig sittplats istället för att behöva stå i en kal betongbur. Och de bortafans som ändå vill stå upp kan ju göra det även om det finns stolar monterat.

Uppdaterat:
På twitter hade vi en liten diskussion kring att det emellanåt kommer ner öl, snus och spott från klacken ovanför ner till nedre etage vilket gör sittplatser där mer svårsålda. En fundering som jag har är att montera upp ett skärmtak i plexiglas på väggen mellan de två etagerna. Ett skärmtak som sticker ut ca 2 m borde nog fånga upp det mesta som kastas ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar