Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 12 juli 2013

BP borta

På pappret är lördagens bortamatch en av de lättaste matcherna den här säsongen men riktigt så enkelt kommer det inte att bli. Manfallet i truppen, p g a skador och avstängningar, gör ju att Mikael Stahre bara har tillgång till tio (!) utespelare till matchen. Detta måste vara någon form av rekord för jag kan inte minnas att truppen någonsin var varit så decimerad.

För Blåvitt gäller det dessutom att ransonera krafterna då man på torsdag har "hemmamatch" i Helsingborg mot AS Trencin. Det är svårt att bedöma en okänd utländsk motståndare i förväg så även om Alf Westerberg har gjort två spionresor ner till Slovakien så vill man nog kunna ställa upp med absolut starkaste lag på torsdag. Det betyder att man helst ska slippa att slänga in Farnerud, som ju har problem med höften, på Grimstas plastgräs på lördag då han behövs så mycket mer i torsdagens match.

Luckorna i truppen fylls med förväntansfulla U-truppspelare som naturligtvis inser hur nära en A-lagsdebut de är just nu. De har alla tränat med A-laget under veckan och åtminstone en av dem, Hampus Zachrisson, kan vara aktuell för startelvan att döma av träningarna. Övriga får förbereda sig på ett inhopp där jag tror att chansen är störst för anfallare som Gustav Engvall och yttrar som Karl Bohm och Billy Nordström att få speltid imorgon beroende på hur matchen utvecklar sig.

Jag tror att Blåvitt ställer upp med en debutant i startelvan imorgon där man sparar Farnerud (som ändå inte klarar 90 minuter just nu) för ett eventuellt inhopp i andra halvlek om det absolut behövs.

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Jonsson - Valgardsson
Gerzic - Zachrisson - Johansson - Larsson
Söder - Hysén

1 kommentar:

  1. Hög tid att Hampus Z får visa framfötterna :)

    SvaraRadera