Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 29 juli 2013

Det var inte domarens fel

Efter 40 minuter av gårdagens match befann man sig i sjunde himlen. Blåvitt hade total spelkontroll, hade gjort två snygga mål och hade bud på att öka på ledningen. Sen inträffade en mental kollaps som t o m får fjolårets 0-5 mot Gefle att blekna.

Många skyller här på domaren och jag brukar normalt inte ha några problem att ösa galla över dessa jävla inkompetenta svartklädda as. Och visst berövade Jonas Eriksson Blåvitt ett korrekt 3-0 mål genom att blåsa av för felaktig offside och gjorde generellt en svag insats under matchen. Men om man fokuserar all energi på att skylla gårdagens förlust på domaren så kör man bara huvudet i sanden och vägrar inse sanningen.

Blåvitt förlorade igår därför att man just nu är ett lag med flera fysiska och mentala svagheter och det är många som behöver rannsaka sig själva och ta ansvar för att det är så:
 • Att laget har drabbats av många skador är känt och här är det Håkan Mild som måste ta ansvar för sitt beslut att inte förstärka laget. 
 • Backlinjen har läckt som ett såll och här är det Mikael Stahre som måste ta ansvar för att han fortsätter spela Adam Johansson på vänsterbacken trots att denne är inblandad i så många av baklängesmålen.
 • På planen hänger spelarna med huvudena och slår ut med armarna och här är det Tobias Hysén som måste ta ansvar för att han inte agerar som en ledare och lagkapten utan istället hänger med huvudet mer än de flesta.
 • Att man mentalt inte orkar genomföra 90 minuters match med full energi är ett ansvar som faller på alla spelare och ledare i truppen. Var tog viljan att vinna och kämpa vägen? Blev man verkligen så mätta av cupguldet och känner att vi har gjort vårt nu för den här säsongen....?

Jag är fortfarande grymt besviken över att säsongen just nu känns så körd. Självklart finns det fortfarande mycket att spela om men det orkar jag inte bry mig om just nu. Med mittfältet Vibe-Haglund-Johansson-Farnerud har vi säkert kapacitet att vara med i toppstriden men med backlinjen Salomonsson-Dyrestam-Jonsson-Johansson riskerar vi tyvärr att få skåda en ny sjundeplats i tabellen.

2 kommentarer:

 1. Vad kan man begära. Skadade nyckelspelare inte tillräckligt bra forwardsuppsättning. Tycker bara att det är ett jävla gnäll, klart som fan spelarna vill vinna men man gör inte det när truppen är för tunn, det har varit tufft slit på spelarna och det hade behövts ett par gubbar till. Första 40 igår var bland det bästa jag sett i allsvenskan på länge och sen att domarna ville in och förstöra för blåvitt, vad kan man göra. 3-0 målet godkänt så hade det varit stängt.

  Så självklart ska man skylla på domarna i gårdagens match för det var deras fel att hif kom in i matchen!

  //Jonny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lätt är det inte, Jonny.

   Visst gav domaren Heif fördelar i några viktiga domslut men det var inte domaren som släppte in fyra mål, det var inte domaren som bjöd på taffligt försvarsspel vid flera av målen och det var inte domaren som slutade spela boll efter 40 minuter.

   Jag håller med dig att de första 40 minuterna var fantastiska. Men vad hjälper det när de resterande 50 minuterna var bedrövliga? Hade de här domarhändelserna (JJ´s mål och handssituationen) skett i slutet av matchen så hade jag hållit domarna mer ansvariga men nu letar jag istället efter ansvariga på annat håll.

   Radera