Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 13 juli 2013

En extra växel saknas

Dagens förlust gör verkligen ont i hjärtat. Precis som mot Öster i slutet av maj så tappar Blåvitt grymt värdefulla poäng mot ett bottenlag som man förväntas besegra. Den gamla klyschan att motivation slår klass gällde även idag.

Idag blev det tydligt att det finns spelare i vårt lag som inte har kapaciteten att spela i startelvan i ett allsvenskt topplag. Det är spelare som kan agera breddspelare och hoppa in hyfsat i laget när man har tio andra startelvaspelare på plan. Men när de får spela flera matcher i rad eller förväntas ta ansvar på plan så lyser deras oförmåga att växla upp igenom. Det finns ett skäl till att såväl Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson och Nordin Gerzic främst har suttit på den blåvita avbytarbänken i år - det är där som de gör mest nytta som backup.

Och här kommer en oro in när det nu blir aktuellt att värva förstärkningar till truppen. Det känns som att Blåvitt de senaste åren har haft en tendens att hugga på spelare som redan har peakat i sina befintliga lag där de inte har behövt spela under särskilt stor press. Spelare som tyvärr inte har en extra växel att lägga in när de kommer till ett lag som IFK Göteborg utan snarare riskerar att bli långsamt sämre. På så vis har spelare som t ex Daniel Alexandersson, Pär Ericsson, Nordin Gerzic och Daniel Sobralense lyckats göra oss alla besvikna. Jag blir nu lite orolig när det t ex talas om värvningar av Norrköpingspelarna Martin Smedberg-Dalence och Gunnar Heidar Thorvaldsson - har de en extra växel att lägga in eller kommer de också att lufsa omkring i sin komfortzon när de kommer till oss?

Trots dagens dystra resultat så vill jag ändå se positivt på våra tre debutanter Hampus Zackrisson, Gustav Engvall och Karl Bohm. Det här är ingen rolig match att göra sin debut i men en nyttig erfarenhet för framtiden. Jag är säker på att alla dessa tre kommer få chansen igen framöver och då även få vara med och vinna matcher med IFK Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar