Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 18 juli 2013

Inte kört ännu

Efter tio minuter av dagens match såg det här ut att kunna bli en lätt uppgift när Blåvitt snabbt skapade flera bra chanser och Lasse Vibe dessutom ordnade en frilägesutvisning på slovakernas vänsterback. Men där tog liksom det roliga slut idag.

För trots att Blåvitt huvudsakligen förde matchen så försvarade sig slovakerna skickligt och det blev inga blåvita mål. Slovakerna lyckades dessutom med en man mindre periodvis etablera ett passningsorienterat spel högt upp på Blåvitts planhalva där deras fyrtorn i anfallet var bra på att hålla bollen och ett ständigt orosmoment.

Bland de blåvita spelarna blir det lite pluspoäng till Lasse Vibe som var vass i början av matchen men mattades mot slutet - dessutom såg jag embryot till ett bra samarbete mellan honom och Emil Salomonsson. Daniel Sobralense gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och har nog spelat sig till en plats i startelvan i returmatchen på Sam Larssons bekostnad. Övriga spelare måste höja sig en hel del till returmatchen om inte årets Europaäventyr ska ta slut direkt.

Jag tror dock inte det här är kört ännu och har vissa förhoppningar inför returen. I den matchen minskar pressen på Blåvitt att behöva föra spelet hela tiden och kanske får man en större utväxling på sitt omställningsspel då. Detta fungerade ju faktiskt bra idag fram till slovakernas utvisning, därefter sjönk slovakerna ner lite i banan och stängde löpvägarna. Att man höll nollan idag kan dessutom ge Blåvitt en värdefull bortamålsfördel...om man klarar av att göra mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar