Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 17 juli 2013

Som natt och dag

Blåvitts U17-lag åkte, som vanligt numera, ut i gruppspelet av elitklassen Gothia Tipselit Trophy. I år gjorde man det dessutom utan att ha gjort ett enda mål.

Senast Blåvitt var framgångsrika i den här klassen var 2010 då killar som Strömberg, Azulay, Yildirim, Moberg-Karlsson m fl tog laget till semifinal. Sedan detta år har insatserna varit allt annat än godkända och jag har tidigare år här på bloggen klagat på bristfällig planering och brist på vinnarinstinkt.

I år hade man förberett sig bättre och spelat ihop laget under en veckas träningar men samtidigt så sammanföll turneringen lite olyckligt med en intensiv period för A-laget med mycket skador och ett tätt spelschema i U21. Fem av killarna som var med och förlorade mot Everton (0-4) idag spelade t ex igår 90 intensiva minuter U21-match mot Helsingborg som ställde upp med fem A-lagsspelare i den matchen. 

Det var dock inte idag som man åkte ur turneringen utan det gjorde man i de två föregående matcherna mot Vasas Academy (0-0) och Gefle (0-1) där bristen på tydlig spelide lyste igenom. Även om talanger som Patrik Karlsson Lagemyr bjöd på enskilda individuella fina aktioner så lyckades man inte som ett lag att etablera ett spelövertag och skapa tillräckligt med målchanser i matcherna. Det fanns helt inte tillräckligt med kvalitet i årets trupp för att gå långt i turneringen.

Det här misslyckandet står ju lite i kontrast till andra delar av elitungdomsverksamheten hos Blåvitt där unga spelare som Zachrisson, Bohm och Engvall just nu nosar på spel i A-laget. Det stör och förbryllar mig lite att den blåvita ungdomsverksamhen är som natt och dag och inte kan ha en jämn kvalitet över hela linjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar