Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 9 juli 2013

Vem jagar Spurs nu?

Igår blev det lite överraskande klart att David Villa går till Atletico Madrid. Han har ju länge setts som ett av Spurs hetaste transferobjekt för att förstärka anfallet så frågan blir vem Spurs ska jaga nu?

Jag hade gärna sett att Spurs budat på Bayerns Mario Gomez som är en riktigt bra anfallare. Dessutom är tyska spelare förvånansvärt prisvärda både när det gäller transfersummor och löner - Premier Leagues ekonomiska inflation har inte "smittat" Bundesliga ännu. Dessvärre så blev Mario klar för Fiorentina igår så där rök den chansen.

En annan spelare som det ryktas om nu är Aston Villas Christian Benteke som igår lämnade in en transfer request till sin klubb. Spurs är en av klubbarna som jagar honom men här kommer man att få betala ett överpris för att ro den affären i land - det är alltid extra dyrt att shoppa inom Premier League.

Samtidigt så vore det bra om Spurs kunde hitta någon yngre talang som de själva kunde förädla till en toppanfallare. För även om det finns en hel del spelare i Spurs lag som kommit dit i unga år (t ex Lennon, Bale och Walker) så börjar de bli allt färre nu. Spurs har de senaste åren istället köpt många dyra färdigutvecklade spelare på talangernas bekostnad. Det har kanske varit en nödvändig strategi för att hänga med i toppen men frågan är om det håller i längden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar