Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 18 augusti 2013

Bra start på säsongen

Spurs inledde Premier League säsongen 2013/2014 med att besegra Crystal Palace borta med 1-0 helt i enlighet med förväntningarna. Men det var absolut ingen lätt seger för Palace försvarade sig skickligt och fick stort stöd av en entusiastisk och högljudd hemmapublik.

Det märktes att Spurs har många nya spelare i laget för alla passningsvägar och anfallslinjer har ännu inte satt sig ordentligt. Spurs spel var visserligen stabilt och säkert men samtidigt var det lite trögt och utan bolltempo. När Palace hade nio man på rätt sida av bollen så hade Spurs stora bekymmer att dyrka upp deras täta försvar. Det var egentligen bara Lennon som lyckades komma förbi sin back några gånger och det var också ett av hans genombrott på högerkanten som ledde till den matchavgörande straffen som Soldado säkert sköt i mål.

De fyra nyförvärven Soldado, Chadli, Paulinho och Capoue spelade alla idag och gjorde bra insatser men utan att briljera. Jag tror det var en nyttig erfarenhet för dem att direkt få möta ett fysiskt starkt Premier League lag som försvarar sig bra för det kommer att bli fler matcher av den här typen framöver.

Nu gäller det att få igång de sista skadade spelarna Sandro, Holtby och Bale och även slutföra önskade affärer på transfermarknaden som ju är öppen i två veckor till. De senaste ryktena talar om att Spurs vill sälja Parker, Assou-Ekotto, Gomes och Adebayor samtidigt som man gärna vill värva ytterligare en vänsterback, en mittback och en anfallare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar