Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 11 augusti 2013

Gudarna måste vara tokiga

Den sadistiske Skadeguden vaknade på söndagsmorgonen med ett glatt leende. Det var ju dags för blåvit match igen och ännu en gång hade han chansen att ställa till det lite när Blåvitt skulle möta ett förmodat bottenlag. "När de mötte Öster så ordnade jag skador på Johansson, Bjärsmyr och Hysén under matchens gång och innan matchen mot BP lyckades jag placera halva laget i sjukstugan" tänkte han förnöjt och började planera dagens hyss. "Får se nu...lite vatten i Waehlers knä och lite extra smärta i Söders knä, det borde räcka. Eller förresten, vi slänger in en muskelsträckning också på någon spelare" myste han för sig själv medan han käkade frukost.


På eftermiddagen samlades några av gudarna framför tv:n för att titta på matchen och Skadeguden kunde inte låta bli att skryta lite över sina planerade bravader. Men då tog det hus i helvete i tv-soffan. "Vad fan säger du?" röt den hypokondriske Rehabguden som hade spelat på tipset med säker tvåa på Blåvitt: "Så får du inte göra! Ska det vara på det viset så ger jag Farneruds höft en mirakulös tuppkamsåterställare idag!" Och den unge späde Talangguden som nätt och jämnt lämnat målbrottet bräkte fram med sprucken röst: "Ja, det var nedrigt gjort av dig, då kommer jag att sätta vingar på Engvalls skor idag!"

Domarguden som satt mitt i soffan sa inte så mycket för den senaste tiden hade han varit ganska tystlåten när det gällde Blåvitt. Han tänkte dock för sig själv: "Fan, jag har ju fortfarande lite skuldkänslor för Jonas Erikssons tabbar men jag vet inte hur jag ska reparera den skadan. Medan jag funderar på en lämplig kompensation så gör jag Jakob Johansson immun mot ytterligare gula kort, det blir en fin liten gest."

Sagt och gjort, gudarna spelade ut sina kort och ju längre matchen gick så insåg alla att Skadeguden idag hade förlorat mot Rehabguden och Talangguden. Han började tjura i sitt hörn av soffan medan det jublades högt i andra änden. Det höga jublet fick den fryntlige Ölguden att sticka in huvudet i rummet för han kunde sniffa sig till en potentiell fest på långt håll. 

"Rätt lag vann hör jag" sa han och trollade med en elegant gest fram några lådor kall öl till de andra gudarnas förtjusning. "Det måste vi fira" fortsatte han och satte sig i soffan. "Äsch, upp med hakan" sa han till den buttre Skadeguden och klappade honom på axeln: "det kommer ju fler matcher snart. Det var förresten längesen du jävlades lite med Elfsborg...?"

4 kommentarer:

 1. Ingen silly-seasongud som tittade in på efterfesten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se. Natten är ännu ung och Transferguden har ytterligare två och en halv timmes jobb framför sig. Gör han någon nytta innan midnatt får han också öl...annars inte.

   Radera
 2. Kul sätt att uttrycka sig på ******

  SvaraRadera