Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 3 augusti 2013

Häcken hemma

Inför morgondagens match mot Häcken så påminner förutsättningarna lite om hur det var inför vårens derbymatch. Även då tvivlade man lite på Blåvitts förmåga att vinna och kände att Häcken kanske hade ett litet övertag inför matchen. Men när matchen väl startade så var det Blåvitt som tog kommandot och la i den matchen grunden till en mycket framgångsrik vårsäsong. Får vi se något liknande imorgon som ger oss en bra start på hösten?

Kjetil Waehler är tillbaka i truppen och det betyder att backlinjen förhoppningsvis blir lite solidare när Mikael Dyrestam och han bildar mittbackspar. Jag hade faktiskt hoppats lite på Hjalmar Jonsson som vänsterback istället för Adam Johansson men det verkar som att den senare ännu en gång får förtroendet att döma av träningsrapporterna. Väldigt synd tycker jag för Hjalle är en bättre vänsterback än Adam och har en naturlig vänsterfot vilket ger snabbare beslut och bollbehandling.

Nyförvärvet Darijan Bojanic får sannolikt börja på avbytarbänken och jag hoppas att Pontus Farnerud är tillräckligt fit att ta en plats i startelvan. I andra halvlek kommer Pontus att behöva byta och då kommer nog Sam Larsson att komma in. I slutet av matchen kan man kanske tänka sig att Robin Söder byts ut, Sam Larsson går upp på topp och Darijan Bojanic får göra sin debut på vänsterkanten.

I anfallet hoppas jag få se mer av det fina samarbetet mellan Lasse Vibe, Robin Söder och Tobias Hysén som vi fick se i början av den förra matchen. Vibe har varit en positiv injektion i lagets anfallsspel och förhoppningsvis fortsätter spelarna att anfalla imorgon tills matchen verkligen är avgjord!

Alvbåge
Salomonsson - Dyrestam - Waehler - Jonsson
Vibe - Johansson - Haglund - Farnerud
Söder - Hysén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar