Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 18 augusti 2013

Segertankar i punktform

Så här dagen efter gårdagens fantastiska match så är jag fortfarande för mycket uppe i varv för att klara av att skriva längre sammanhängande text. Så vi tar det lite kortfattat i punktform:
 • Åh, så många krigarhjärtan det fanns på Gamla Ullevi igår - hela laget igenom från John Alvbåge med en präktig blåtira via mittfältsstridsvagnen Philip Haglund fram till Tobias Hysén i glödande målform. Alla kämpade, alla slet och ingen gav upp!
 • Jag tyckte att Mikael Stahre coachade laget väldigt bra igår. Redan i första halvlek disponerade han om på mittfältet för att komma ur Elfsborgs grepp och han utnyttjade bredden på sin avbytarbänk för att göra smarta byten vid rätt tidpunkter. Daniel Sobralense som innermittfältare på slutet var en positiv överraskning som fungerade riktigt bra.
 • Ludwig Augustinsson hade dragit på sig matchtröjan och gått fram till sidlinjen för att bytas in vid nästa spelavbrott. Äntligen var det dags för matchspel efter fem månader rehab och äntligen var det dags för allsvensk debut. Problemet var bara att nästa spelavbrott blev en frilägesutvisning och straff för motståndarna vilket gav en helt ny matchbild och krävde helt andra byten. Otur för Ludde men han kommer att få sin chans snart igen.
 • Det har ju pratats om det gyllene snittet 18-6-6, dvs den tabellrad som krävs i genomsnitt för att vinna ett allsvenskt guld. Efter tjugo spelade matcher så har Blåvitt tabellraden 11-5-4 vilket är strax under det gyllene snittet. I de sista tio omgångarna behöver Blåvitt sju segrar och en oavgjord för att uppfylla denna siffermagi.
 • Blåvitt har just nu ett publiksnitt på 12 078 åskådare per match. Det är mer publik än vad Häcken (4 206), Gais (3 180) och Öis (2 818) har tillsammans (10 204). Ett av Blåvitts mål inför den här säsongen var ju att återerövra Göteborg och jag tror nog att man redan nu kan betrakta det uppdraget som slutfört.

2 kommentarer:

 1. Om vi skulle förlora mot både MFF och AIK så är den tabellraden fortfarande nåbar, men då tror jag inte att den räcker till guld i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, den här säsongen är det ju många lag som ligger i närheten av det gyllene snittet.

   Radera