Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 10 augusti 2013

Shop til you drop

Det verkar som att värvningen av Capoue blir klar under helgen och det ökar på Tottenhams redan stora inköpslista. Så här mycket har Spurs aldrig shoppat för tidigare och man har överträffat sitt tidigare transferrekord två gånger den här sommaren genom värvningarna av Paulinho och Soldado.

Det ryktades ju inför sommaren att ägaren Joe Lewis har ställt 50 m£ till förfogande för värvningar den här sommaren och där ligger man nästan nu om man räknar samman inköp och försäljningar. Och då återstår det fortfarande väntade värvningar av 2-3 backar och försäljningar av några överflödiga spelare i truppen. Och ovanpå allt detta så hänger dessutom den galna transferkarusellen kring Gareth Bale.

Så här ser shoppinglistan ut just nu:

Köpta spelare 58 m£:
Paulinho 17 m£
Chadli 7 m£
Soldado 26 m£
Capoue som blir klar under helgen 8 m£

Sålda spelare 15 m£:
Caulker 9 m£
Dempsey 6 m£

3 kommentarer:

 1. Ytterligare rykten: Erikssen & Alderweild fr Ajax. Summa 15 miljoner pund för de bägge tillsammans.
  Allt mer talar för att Bale lämnar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kommer dessa två plus Coentrao för ca 13 m£ så börjar nog även jag darra lite på läppen när det gäller Bale.

   Å andra sidan så ryktas Gomes, Huddlestone, Livermore, Assou-Ekotto, Defoe och Adebayor ut så där finns det lite pengar på väg in.

   Radera
 2. Capoue nu klar in. Samt även klart att Huddlestone och Livermore lämnar, den senare utlånad. Fortsatt stark konkurrens på mittfältet. Gissar att Parker lämnar. Och även Bale...tyvärr. Och även Adebayor, för dyrt att ha honom på bänken. Men tror också att ytterligare någon spelare är på ingång. Saknar tex en vänsterback.

  SvaraRadera