Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 26 augusti 2013

Skönt att vinna

Igår kväll vann ju Spurs sin match i Premier league men den segern kom känslomässigt i skuggan av Blåvitts förlust. Så här dagen efter kan jag glädjas lite mer åt segern även om det liljevita anfallsspelet oroar mig lite.

Totalt sett gjorde ju Spurs en bra match med bekväm bollkontroll och stort övertag i målchanser. Segern var kassaskåpssäker trots att det bara blev 1-0 men nu har man väl förbrukat sin ranson av straffar för den här säsongen. Anfallsspelet i den sista tredjedelen av planen måste bli rakare och spetsigare och man måste söka sig mera mot mål istället för att spela i sidled. I det 4-2-3-1 som Spurs spelar just nu så har varken Sigurdsson eller Dembele funnit sig till rätta i den kreativa rollen som nr 10 och även på vänsterkanten har man lite problem att komma till direkta avslut.

Frågan är om Spurs hinner lösa dessa problem på transfermarknaden denna sista vecka eller om man får hoppas på att andra befintliga spelare, t ex Holtby, kan bidra till en spetsigare offensiv framöver? Det är så många potentiella affärer som pågår just nu (både in och ut) och om bara den där första affären går i mål så kan de flesta övriga snabbt genomföras som en kedjereaktion.

På söndag spelas the North London Derby och på måndag stänger transferfönstret. Just nu är jag lika nervös för båda två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar