Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 22 augusti 2013

Stabila cupsegrar

Spurs åkte ner till Georgien för en bortamatch mot Tblisi i Europa League och det blev en säker seger med 5-0 även om matchen periodvis var mycket sömnig. AVB ställde upp med ett starkt lag inledningsvis och bytte in lite yngre spelare i takt med att ledningen ökade. Det går inte att dra några slutsatser från en sådan här enkel match men det jag tar med mig är att:
  • Townsend inte har gett upp kampen om en plats på Tottenhams offensiva mittfält trots en mördande konkurrens från både befintliga spelare och potentiella nya spelare. Ett snyggt mål och två snygga assist var ett bra facit ikväll.
  • Soldado visade vilken straffområdesspecialist han är med två säkra bredsidor från nära håll.
  • Kaboul klarade att spela 90 minuter igen efter en långvarig rehab.
  • Lloris inte står och sover i målet. Trots att han är overksam långa perioder så är han reflexsnabb när det gäller att blockera skott från skymda lägen.
Blåvitt åkte ner till Skåne för en bortamatch mot Lund i Svenska Cupen och även här blev det en säker seger med 4-0. Jag kunde inte se den matchen utan passar på att tacka BaraBen Live för den utförliga twitterrapporteringen - skoj att både Lasse Vibe och Darijan Bojanic gjorde sina första A-lagsmål för IFK Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar