Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 25 augusti 2013

Surt att förlora

Åh, vad surt det är att förlora sådana här viktiga matcher! Blåvitt var ju riktigt nära att få den här matchen dit man ville men hade varken turen eller omständigheterna med sig idag.

Mikael Stahre ställde upp med exakt den startelva som jag hoppades på och matchplanen var också den förväntade. När Blåvitt tog ledningen i ett omställningsläge såg det riktigt bra ut och hade man fått hålla den ledningen ett tag så kanske matchen hade slutat annorlunda. Jonas Erikssons feldömda frispark där Malmö kunde kvittera påverkade dock matchbilden till skåningarnas fördel igen.

Det som avgjorde dagens match var främst ett dåligt försvarsarbete där markeringsmissen vid 1-1 och missuppfattningen mellan Alvbåge och Bjärsmyr som ledde till 1-3 straffade sig dyrt. Sen gjorde det inte saken enklare att Augustinsson blev skadad med förändringar i backlinjen som följd eller att Sobralense så ofta dräller med bollen i svåra omställningslägen.

Nu är det bara att bryta ihop och sedan börja ladda för nästa match mot Åtvidaberg hemma för den här toppstriden är inte avgjord ännu. Jag hoppas dessutom att Luddes skada inte är allvarlig men man blir alltid lite extra orolig när det kommer följdskador i samma knä som tidigare.

3 kommentarer:

 1. Malmö vann rättvist, IFK räckte inte riktigt till idag.
  Dock bedrövligt att Ludde spelar från start. Efter fem månaders skadefrånvaro, allsvensk debut i denna svåra match. Och 90 matchmin i knät för bara tre dagar sedan. Samtidigt detta är IFK Göteborg, där omdömet när det gäller den här typen av situationer inte är det bästa. Det har vi sett många gånger förut. Cynism kallar jag det, att äventyra en ung killes fotbollskarriär. Både Salo och Adam fanns att tillgå. Ludde skulle naturligtvis ha matchats tillbaka från sin skada på ett mer ansvarsfullt sätt. Jag skiter i att det var en potentiell guldmatch.
  Jag hoppas killarna kan "studsa" tillbaka mot Åtvidaberg, säsongen är inte körd för oss. Mycket kvar att spela om. Och IFK kommer att bli bättre under hösten, när Bjärs m fl får några matcher i benen. Söder glöder fortfarande, nytt mål igår. Fantastiskt kul.
  Med vänlig hälsning Bothvid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om det finns mycket goda möjligheter att snabbt studsa tillbaka och göra nånting bra av hösten.

   Är lite mer försiktig i mitt omdöme kring Luddes skada, vi får se hur allvarlig den är först. Jag tycker inte det var fel att låta honom spela när man har testat honom, maxbelastat på träning och magnetröntgat till förbannelse under 2-3 veckors tid. Ludde säger ju själv att smärtan kom först efter att han sträckte ut och kapade Rantie och i den situationen kunde ju vem som helst drabbas av en skada. Jag väntar in läkarnas besked innan jag bestämmer mig definitivt vad jag tycker.

   Radera
 2. Såg inte alls bra ut med Augustinsson. Men det är ju svårt för utomstående att bedöma om han matchades för tidigt eller inte. Vi får avvakta beskeden från läkarna. Nu håller vi tummarna för att han kommer tillbaks under säsongen. Vi saknar riktigt duktiga ytterbackar i svensk fotboll. Och Ludvig har ju en framtida potential att nå fram till landslaget inom något år.

  SvaraRadera