Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 20 augusti 2013

Tystnaden är mer skrämmande

Det liljevita transferfönstret har hittills rullat på någorlunda enligt planerna där önskade nyförvärv har anslutit samtidigt som överflödiga spelare har lämnat. Hittills denna sommar har Spurs spenderat 34 m£ netto i transfersummor men fortfarande återstår några affärer att genomföra. Nästan alla källor verkar vara eniga om att nedanstående transfers är genomförda oberoende av vad som händer med Gareth Bale. Spurs behöver inte sälja honom för att finansiera sommarens transferfönster och det finns pengar för ytterligare några inköp!

Köpta spelare 58 m£:
Paulinho 17 m£
Chadli 7 m£
Soldado 26 m£
Capoue 8 m£

Sålda spelare 24 m£:
Caulker 9 m£
Dempsey 6 m£
Huddlestone 5 m£
Parker 4 m£

Samtidigt så har stämningarna i transfersåpan kring Bale förändrats de senaste veckorna. Från att det under juli månad uppkommit nya galna rykten varje dag så har det under augusti månad blivit allt tystare i denna fråga. Och tystnaden skrämmer mig nog mer än galna rykten för det brukar ofta vara en signal att det är ett mer seriöst läge.

Fortfarande råder dock en viss osäkerhet hur man ska tolka tystnaden. En del källor vidhåller att Bale inte lämnar i sommar utan kommer att spela för Spurs ett år till. Andra källor bedömer att en försäljning närmar sig med stormsteg och att Spurs nu har bråttom att värva ersättare (Willian, Lamela m fl.). Många källor siktar in sig på att Real Madrid visserligen vill köpa Bale men att de saknar pengar just nu. De vill därför sprida ut betalningen för Bale över fem år vilket Spurs skrattar åt, särskilt med tanke på att Real inte har betalat färdigt Modric ännu.

Kanske är jag en naiv drömmare men jag fortsätter att hoppas på det bästa ett litet tag till. Please stay one more year!

4 kommentarer:

 1. Tror att man skall tolka nuläget kring Bale som att det pågår ett intensivt förhandlingsspel mellan Spurs, Bale själv och säkert minst två andra klubbar. Vi vill självfallet alla ha kvar Bale hos oss, men jag är tveksam till att behålla en Bale som vill något annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har i alla fall Bale skött det hela snyggt och inte uttalat sig i frågan.

   Radera
 2. Idag kom det då officiellt att Bale lämnar. Inte oväntat att det kommer så här sent in på fönstret. Sammantaget ser ju Spurs ut att ha en starkare uppställning än förra året. Nu får vi se om det fungerar så också i praktiken. Har ju börjat bra åtminstone defensivt. Vi får ha lite tålamod också med att i princip hela mittfältet är nytt och kommer att behöva spela sig samman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer att ta tid att spela ihop det nya laget och det kommer sannolikt ytterligare någon spelare imorgon.

   Levy drog ut på Baletransfern så länge han kunde för att minimera tiden för övriga lag att göra följdtransfers. Det kommer att bli en hektisk sista dag på transferfönstret imorgon...

   Radera