Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 5 augusti 2013

U21 på Hjällbovallen

Det blev ett besök på Hjällbovallen ikväll för ytterligare ett derby mot Häcken fast den här gången i U21-serien. Blåvitt behövde verkligen en seger för att ta sig till slutspel och man vann till slut matchen med 2-1 efter mål av Logi Valgardsson och Darijan Bojanic.


U21-serien är en träningsserie där de seniorspelare som inte spelat match i A-laget får matchträning tillsammans med de bästa juniorerna. Med tanke på alla skador hos Blåvitt så har det mest varit föreningens juniorer som har burit U21-laget på sina axlar den här sommaren och de har gjort det riktigt bra. I takt med att spelare som Nordin Gerzic, Daniel Sobralense, Ludvig Augustinsson, Hannes Stiller och Joel Allansson kommer tillbaka efter sina skador så blir U21-spelet en perfekt plats att arbeta upp matchtempot.

Blåvitt har utlokaliserat sina hemmamatcher i U21-serien till främst Hjällbovallen och Jonsereds IP. Här hittar man fina naturgräsmattor och respektive arenas hemmaförening (Gunnilse och Jonsered) skapar även lite mysiga arrangemang runt matchen med försäljning av mat och dryck. På Hjällbovallen får man även en verbal show av speakern som informerar åhörarna om det mesta mellan himmel och jord, t ex att en varning är samma sak som gult kort.


Magnus Edlund coachade dagens match med en härlig entusiasm och energi som om det handlade om en Champions League-final. Han var ständigt på språng runt avbytarbåset för att högljutt peppa sina spelare och gorma på linjemannen emellanåt. Nu väntar det ett slutspel för vårt U21-lag där Edlund får fler möjligheter att ingjuta lite mer vinnarkultur i våra unga spelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar