Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 15 september 2013

Blåvitt gjorde sitt jobb

Dagens seger satt verkligen långt inne men till slut, när klockan hade tickat in på tilläggstid, så sköt inbytte Sam Larsson ett lurigt lågt skott som inte Halmstads målvakt hann ner på.

Fram tills dess hade jag genomlidit en ganska tråkig brottningsmatch med få klara målchanser för något av lagen. Blåvitt var det spelmässigt bättre laget men var alldeles för långsamma och obeslutsamma när man kom i avslutslägen. Halmstad var mycket rakare i sitt anfallsspel men saknade tillräcklig kvalitet för att göra någonting bra av anfallslägena. Det totala antalet målchanser för båda lagen kan lätt sammanfattas på ena handens fingrar.

Dagens match kunde ha blivit ytterligare ett poängmässigt bakslag mot allsvenska bottenlag och det kunde ha inneburit slutet på eventuella gulddrömmar. Men nu blev det inte så - Blåvitt gjorde sitt jobb idag och är med i guldracet ett tag till! Dessutom klarade man sig utan gula kort på viktiga nyckelspelare och kommer att kunna ställa upp med starkaste laget mot gnhiet nästa vecka.

I och med att både gnhiet och Helsingborg tappade poäng idag så började höstens slutspurt fördelaktigt för Blåvitt. Vågar man hoppas på att även Malmö tappar poäng imorgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar