Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 4 september 2013

Fler duvor än hökar?

Idag blev det känt att Blåvitts säkerhetsansvarige Tommie Elgestål lämnar sitt jobb vid årsskiftet och under dagen har det från flera oberoende håll bekräftats att han lämnar p g a interna stridigheter kring hur säkerhetsarbetet ska bedrivas.

2013 har på många sätt varit ett stökigare år på våra läktare. Vid minst ett tillfälle har egna åskådare skadats av pyroteknik och vid minst tre tillfällen har personer på våra läktare försökt att allvarligt skada andra åskådare och spelare med hjälp av pyroteknik eller andra tillhyggen. Blåvitt har i år redan fått högre böter från disciplinnämnden än man fick under 2011-2012 sammanlagt och sannolikt kommer dessa att öka ytterligare innan året är slut.

Att några av våra pyroteknikälskande supporterfraktioner samtidigt har haft ett aggressivare tonläge där man vill bestämma mer på läktarna, hotar med bojkott om man inte får som man vill och trycker upp hata-klistermärken mot oönskade tjänstemän i föreningen är i mina ögon ingen slump. Flera av dessa grupper har ju en tydlig egencentrerad agenda kring vilket klimat de vill ha på våra läktare.

Här undrar jag vilken väg Blåvitt tänker ta framöver i sitt säkerhetsarbete? Efter cupfinalen uttryckte ju Martin Kurzwelly stor upprördhet och ville stänga av bengalkastare på längre tid än föreningens fastställda maxstraff men efter det så har han varit mycket tyst i frågan. Istället får man intrycket att Blåvitt under sommaren har haft en passiv undfallande attityd där man har gått olika supporterfraktioner till mötes i deras krav.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen i den här frågan och det ska bli spännande att se vem man rekryterar som ny säkerhetsansvarig. Just nu verkar det dock som att det finns fler duvor än hökar på Kamratgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar