Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 16 september 2013

Fortsätt söka avslut, Lasse

Lasse Vibe har ju gjort stor succé i Blåvitt sen han anlände i somras. Plötsligt har vi fått en giftig högerkant med en ytter som både kan trampa runt på utsidan av motståndarbacken, bryta in i mitten eller vänta på överlappningar från sin högerback. Samspelet med både Tobias Hysén och Robin Söder har fungerat bra från första stund och Lasse har redan noterats för tre målgivande passningar.

Lasse har även noterats för ett mål men som alla minns så var det egentligen Sam Larssons mål som han "tjuvade" i matchen mot Åtvidaberg. Han var snabb att be om ursäkt till Sam där för han kunde nog inte hålla sig när bollen rullade så fri framför mål. Lasse har ju skapat en hel del fria lägen framför mål i de flesta matcher men har haft väldigt svårt att sätta bollen i mål. Redan i den första matchen mot Trencin brände han ett öppet läge framför mål och missarna har blivit ganska många vid det här laget. I matchen mot Halmstad igår kunde man se att de här missarna börjar sätta sig i huvudet när han börjar söka svårare passningsalternativ istället för att avsluta själv.

Jag hoppas att Mikael Stahre också har noterat detta och jobbar med Lasses målskytte den kommande veckan på träningarna. Det är bara att fortsätta söka avslut, Lasse, så kommer nog målen snart. Kanske redan mot Solnas sorkar på måndag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar