Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 14 september 2013

Spurs breda trupp levererar

Landslaguppehållet tog slut idag och Spurs visade direkt att man har utnyttjat tiden väl för att finslipa den taktiska uppställningen. Man kontrollerade dagens hemmamatch mot Norwich totalt och hade ett massivt spelövertag och ett blixtrande passningsspel. Fortfarande har man dock lite svårt att få fram bra bollar till Soldado och inläggsspelet kan bli lite snabbare från båda kanterna.

Nyförvärvet Eriksen fick chansen från start som nr 10 och gjorde en riktigt bra debut med smarta passningar, vassa löpningar in i straffområdet och en målgivande passning. Det är mycket som tyder på att det är han och Holtby som ska konkurrera och alternera som nr 10 framöver och det känns nästan lite lyxigt att ha två så spännande "tior" i laget.

På kanterna ställde AVB upp med Townsend till höger och lite överraskande med Sigurdsson till vänster. Gylfi tackade för förtroendet och gjorde båda målen idag. Även på dessa positioner finns det många alternativ i form av Lamela, Chadli och Lennon där framför allt den förstnämnde förväntas få en given plats i startelvan framöver.

Redan på torsdag är det en ny hemmamatch mot Tromsö i gruppspelet av Europa League. Där kan man räkna med en stor rotation i laget för att hålla igång Spurs breda trupp och göra alla spelare nöjda och glada. Att få alla spelare att känna sig delaktiga i årets satsning kan mycket väl bli AVB´s största utmaning den kommande säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar