Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 1 september 2013

Stabil seger

Blåvitt vann programenligt dagens match och har nu lite häng på de båda Skånelagen i toppen. Segern var stabil och kunde ha blivit ännu större om man haft lite bättre skärpa i anfallsspelet.

Dagens hjälte heter Kjetil Waehler med sina två mål och ett stabilt försvarsspel. Med tanke på hur många nickstarka spelare som finns i laget så är det lite frustrerande att man inte skapar fler målchanser på hörnor. Idag slog dock Tobias Hysen riktigt bra hörnor och Kjetil var på rätt plats vid två tillfällen.

Att Lasse Vibe var väldigt sugen på att få göra sitt första mål märktes idag. Han har ju i tidigare matcher missat flera öppna målchanser och även idag brände han ett bra läge framför mål. Till slut sätter det sig i huvudet och Lasse började att söka avslut i allt sämre lägen. Det var nog bra att han fick "stjäla" Sam Larssons mål idag för att få ett slut på sin måljinx.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan det är dags för de sista åtta omgångarna i Allsvenskan. Till nästa match mot Halmstad är dessutom Mattias Bjärsmyr tillbaka efter avstängning och Mikael Dyrestam och Marcus Sandberg är tillbaka efter skada. Kanske kan det bli en framgångsfaktor under slutspurten att man kommer att ha en bred och relativt skadefri trupp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar