Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 oktober 2013

Det händer för lite just nu

Landslagsupphåll måste ju vara skapade av djävulen. Pulsen går ner till sengångarnivå, adrenalitet blir rekordlågt och abstinensen efter riktig fotboll blir rekordhög. Dessutom går man i ständig skräck för skador på lagets spelare och man förväntas säga snälla saker om andra lags spelare som man egentligen tycker är skit. När både Blåvitt och Spurs dessutom gjorde en dålig match alldeles före uppehållet hamnar man i ett slags vakuum i väntan på nästa match. Det händer för lite just nu!

För Spurs handlar det om att studsa tillbaka efter 0-3 förnedringen mot West Ham och försöka vinna mot Aston Villa kommande helg. Målskyttet har inte fungerat som det ska i Premier League där flera av motståndarlagen har hittat effektiva metoder att skära av Spurs anfallsvägar. Jag hoppas verkligen AVB har slipat på anfallsspelet den senaste veckan trots att ganska många i hans lag är iväg på landslagsuppdrag - som det ser ut just nu så kommer väl ett tiotal Spursspelare att tillbringa nästa sommar i Brasilien.

För Blåvitt handlar det ju om att besegra Öster hemma på söndag för att behålla försprånget i kampen om andraplatsen som ju ger en viktig Europaplats 2014. Dessutom får man hoppas på ett mirakel från Nicklas Bärkroth och hans BP för att få en biljett tillbaka till guldstriden igen. Nu börjar det ju även dyka upp en del lösa transferrykten inför nästa säsong, senast idag kring Robin Söder och Gustav Svensson, och vi väntar väl alla på att Håkan Mild ska bekräfta dealen med Smedberg-Dalence.

Ett annat spännande område när det gäller Blåvitt är U-truppen som jag följer lite extra. Senast nu i helgen vann de en spännande seriefinal i U19 Allsvenskan mot Malmö och jag blev så lyrisk över insatsen att jag skrev min första matchrapport i år på Svenska Fans. Det är verkligen vinna eller försvinna i varje match nu för U-truppen och lyckas de vinna sina tre kommande matcher så blir de svenska mästare i U19-klassen. Jag tycker att årets U-trupp har många riktigt bra spelare och man har visat god moral flera gånger när man har vunnit trots att man saknat viktiga nyckelspelare. Dessutom har U-spelarna även förtjänstfullt bemannat U21-laget där man just nu befinner sig två vinstmatcher från ett SM-guld i den åldersklassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar