Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 26 oktober 2013

Mjällby borta

Två matcher återstår i Allsvenskan 2013 och Blåvitt måste börja ta poäng igen. Endast en poäng på de senaste tre matcherna har ju gjort att man har tappat både första- och andraplatsen i tabellen. Nu måste man göra allt man kan för att rädda tredjeplatsen och via den fixa en plats i nästa års Europakval.

Värdet av att skaffa en biljett till Europakvalet redan nu ska inte underskattas. Dels kan det ha en positiv påverkan på vinterns transferfönster och dels så sätter det en tydligare prägel på planeringen inför nästa säsong. Det krävs ett återkommande deltagande i dessa sammanhang för att bygga upp den erfarenhet som behövs för att Blåvitt ska kunna bli ett Europalag igen.

Adam Johansson och Kjetil Waehler är tillbaka i truppen och går nog rakt in i startelvan. Jag tror att Robin Söder och Sam Larsson får förnyat förtroende i anfallet trots att det inte fungerade särskilt bra i senaste matchen. Med främst Hannes Stiller, Darijan Bojanic och Emil Salomonsson på bänken finns det offensiva bytesalternativ som kan förändra matchbilden men det krävs att Mikael Stahre gör sina byten tidigare i matchen om anfallsspelet kör fast.

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Dyrestam
Vibe - J. Johansson - Haglund - Farnerud
Söder - Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar