Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 20 oktober 2013

Öster hemma

Tre omgångar återstår av Allsvenskan 2013 och det är en lite ovan känsla att fortfarande ha något att spela för så här sent i serien. De senaste tre åren så har ju alla drömmar i princip varit släckta redan innan man firat midsommar. Men i år så finns det fortfarande en hel del att spela för.

Blåvitt är ju som vanligt numera ganska skadedrabbade och med startelvaspelarna Tobias Hysén, Kjetil Waehler och Adam Johansson borta så blir det andra spelare som får ta ansvar imorgon. Robin Söder och Sam Larsson kommer att bilda anfallspar för första gången och det gäller att de får mycket understöd i offensiven från vårt erfarna mittfält. På den lite tunna avbytarbänken finns bara Darijan Bojanic och Hannes Stiller som offensiva bytesalternativ.

Realisten i mig fokuserar på att bevaka en europaplats till nästa år (2:a eller 3:a i serien) genom att vinna minst två av matcherna mot Öster, Mjällby och Norrköping - eftersom Helsingborg och AIK möts i sista omgången håller vi åtminstone en av dem bakom oss. Optimisten i mig vill dock vinna alla tre matcherna och sätta lite press på Malmö hela vägen in i mål. Sannolikt avgörs dock Allsvenskan i praktiken imorgon om Malmö vinner sin match mot BP - för inte kan väl Nicklas Bärkroths gäng åstadkomma ett mirakel?

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Dyrestam
Vibe - Johansson - Haglund - Farnerud
Söder - Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar