Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 24 november 2013

Aj aj aj...

Spurs har gjort flera risiga matcher den här hösten och idag nådde man en ny bottennivå. Att bortamatchen mot City skulle bli svår var väl väntat men att förlora med 0-6 var pinsamt uselt.

Det är så tydligt för alla (utom möjligtvis AVB...) att Spurs har kört fast i sin nuvarande speluppställning. Det som skulle bli ett aggressivt 4-3-3 blir oftast ett lamt 4-2-3-1 där de liljevita trillar boll utanför straffområdet men inte hittar vägarna in. Oförmågan att skapa vassa målchanser och att göra mål är skrämmande att se just nu.

Allt fler röster börjar argumentera för ett byte till 4-4-2 för att på ett naturligt sätt få in mer folk i straffområdet. Här hänger det dock på hur tjurskalligt AVB håller fast vid sin lite naiva dröm om 4-3-3. Än så länge är ju inte hans jobb i någon fara men fortsätter de här mediokra resultaten att hålla i sig så kan det vända snabbt. AVB har en stor bredd i spelartruppen och borde vara tillräckligt taktiskt skicklig för att ändra på det som bevisligen inte fungerar!

Jag läste någonstans att det är bättre att förlora en match med 0-6 än att förlora sex matcher med 0-1 och det ligger väl något i det. Förhoppningsvis så blir det här den väckarklocka som Spurs behöver. Fortfarande är man "bara" två poäng ifrån den Champions League-plats som är säsongens mål och än så länge så är man kvar i alla tre cuperna. Det här är med andra ord fortfarande en levande säsong även om det inte känns så just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar