Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 11 november 2013

Säsongens sista ord

Men det var då k*ken! var de sista ord som jag yttrade över säsongen 2013 när jag igår kväll i vredesmod bytte kanal till TV 10. Sen tillbringade jag resten av kvällen med att slötitta på amerikansk fotboll där spelarna försökte greppa bollen med händerna men misslyckades ganska ofta även där. Undrar om de också hade bearnaisesås på händerna? Flera av spelarna såg i alla fall ut att ha ätit ganska mycket av den varan och de kan även brottas.

Jaja, nu är dock säsongen äntligen slut och efter att ha lugnat mig lite så tog jag ändå med mig några positiva saker från gårdagens match. Det finns en stabil grundstomme i laget som med små insatser kan förädlas rejält till 2014 och med talanger som Sam Larsson och Darijan Bojanic så kan man unna sig att le lite redan nu.

Under de kommande dagarna ska jag försöka gå igenom och analysera truppen och spelarna inför säsongen 2014. Hur bra är vi på de olika positionerna och var behöver vi förstärka etc? Jag har en bild av att Blåvitts utrymme för värvningar som innehåller stora transfersummor inte är så jättestort. Däremot frigörs ett stort utrymme för löner och signon när spelare som t ex Pontus Farnerud, Hannes Stiller, Mikael Dyrestam, Pär Ericsson och Erik Lund lämnar permanent. När det gäller Pärlan så får man väl hoppas att Mjällby har burit hela hans lön men han har ju även belastat avskrivningskostnaderna rejält.

Kommer ytterligare någon spelare att lämna? Ja, jag tror det men vi återkommer till det lite längre fram i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar