Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 29 november 2013

Våga rida ut stormen

Spurs vann som väntat mot Tromsö i Europa League igår och har nu maximala 15 poäng och 11-1 i målskillnad i gruppspelet. Men det är ingen som bryr sig om det för just nu ligger fokuset enbart på AVB och hans framtid.

Engelsk media har bedrivit återkommande hetskampanjer mot AVB ända sedan han satte sin fot på engelsk mark och nu vädrar man blod igen. Rykten att AVB ska få sparken blandas med uttalanden från pratglada attention whores och media gör allt för att piska upp stämningen. Tottenham är ju historiskt kända för att ha ett kortsiktigt fokus och man har bytt manager alldeles för ofta de senaste åren, vilket media naturligtvis vet.

Jag hoppas att Tottenham vågar att ha ett mer långsiktigt perspektiv denna gång och rida ut den här stormen även om man skulle förlora mot Manchester United på söndag. Själv tycker jag att det vore förödande att avskeda AVB nu när man har investerat så mycket pengar och ambitioner i en stark trupp. Hur ska man någonsin kunna bli ett topplag om man hela tiden får börja om igen?!

Det som ligger AVB mest i fatet är lagets oförmåga att göra mål just nu och även igår mot Tromsö såg det för jävligt ut framåt, trots en stark uppställning. Anfallen är för långsamma, inläggen är för dåliga, djupledsbollarna är obefintliga och antalet spelare på väg in i straffområdet är för få. Och eftersom AVB inte verkar vara benägen att ändra sin spelidé så kommer det sannolikt att krävas ett mirakel på söndag för att få in bolluslingen i mål...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar