Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 5 december 2013

1994, 1995 och 1996

Blåvitt flyttar alltså i genomsnitt upp 2,8 juniorer per årskull vilket jag tror är en hög siffra. Jag har ingen statistik från andra lag att jämföra med men jag tror att den här siffran står sig väl gentemot de andra lagen i Allsvenskan. Väger man dessutom in att 25% av Blåvitts uppflyttade juniorer kan räkna med en utlandskarriär så blir siffran ännu starkare...tror jag. Nån råtta, gås eller bonde som kan motbevisa mig?

Bland 1994:orna har Blåvitt flyttat upp David Moberg Karlsson och Hampus Zackrisson men man har även köpt in extern kompetens i denna årskull i form av Ludwig Augustinsson och Darijan Bojanic. Nu återstår det bara att se om den siste kvarvarande junioren i denna årskull, David Gutierrez Arvidsson, får ett kontrakt eller inte.

Bland 1995:orna har Sulejmen Sarajlic, Karl Bohm och Billy Nordström utvecklats bäst under 2013 men det finns ytterligare några juniorer i denna årskull som man inte ska räkna ut ännu. T ex har Linus Dahl, Nikola Zivkovic, Malek Iskander och Sebastian Hedlund fått detta året förstört av efterhängsna skador och det ska bli spännande att se vad de kan göra under sitt sista juniorår 2014 om de får förbli skadefria.

Bland 1996:orna är naturligtvis Gustav Engvall det hetaste namnet efter ett mycket framgångsrikt 2013. Det mesta tyder ju också på att han redan befinner sig riktigt nära A-laget. Bakom honom finns det dock en hel grupp med spännande 1996:or som fortfarande har två juniorår framför sig. Patrik Karlsson Lagemyr och Viktor Edvardsen gjorde båda två många mål i år och i årskullen finns även en intressant backtrojka i form av Patrick Dyrestam, Jakob Bergman och Martin Johansson Zanjanchi.

När det gäller juniorspelares utveckling får man ha med i beräkningarna att den inte alltid sker helt linjärt. Vissa spelare kan utvecklas blixtsnabbt en period för att sedan stagnera ett tag och vice versa medan andra spelare har en jämnare utvecklingskurva. Det är därför jag är lite försiktig med att helt räkna ut någon eller höja någon till skyarna för mycket för här kan det svänga snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar