Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 16 december 2013

Brist på tålamod

Idag fick AVB sparken och det är med blandade känslor jag försöker smälta det beskedet:
  • Å ena sida fick han så sent som i somras förtroendet av klubbledningen att handplocka spelare för 1 miljard (!) kronor och Spurs har fortfarande topp-4 inom räckhåll i ligan och är kvar i Ligacupen, FA-cupen och Europa League.
  • Å andra sidan så har anfallsspelet blivit avsevärt sämre ju längre säsongen har gått och Spurs har redan åkt på tre överkörningar genom 0-3 mot West Ham, 0-6 mot Man C och 0-5 mot Liverpool.
AVB har bevisligen haft svårt att få in alla de nya spelarna i lagbygget och ibland har det varit svårt att uttyda vad han vill rent taktiskt på plan. Men alla nya lagbyggen med många nya spelare tar tid att få ordning på (jfr med Blåvitt 2012 som exempel) och fortfarande så har jag trott att AVB skulle kunna fixa det här.

Nu hamnar Spurs i ett nytt vakuum tills en ny tränare är utsedd. I bästa fall så har klubbledningen redan sonderat efter en mera långsiktig lösning medan man i sämsta fall får hålla tillrätta med en interim manager tills man hittar någon lämplig. Oavsett vilket så lär det bli turbulens i spelartruppen när den nye managern kommer att vilja sätta sin prägel på spelidén och truppen.

Jag kan inte låta bli att tycka att Spurs är jävligt kortsiktiga här och visar brist på tålamod. Hur ska man någonsin kunna få ihop ett bra långsiktigt lagbygge om man skiter på sig av skräck vid minsta motgång? Nu är man tillbaka på ruta noll igen och redan på onsdag spelar man kvartfinal i Ligacupen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar