Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 22 december 2013

Positivt avslut på en usel vecka

Spurs vann en svängig match mot Southampton med 3-2 idag och behåller kontakten med lagen ovanför i tabellen. En usel vecka med storstryk mot Liverpool, avsatt tränare och uttåg ur Ligacupen fick därmed ett lite mer positivt avslut.

Även idag ställde Sherwood upp med en offensiv 4-4-2 men liksom i veckans match mot West Ham så läckte det rejält bakåt. Spelidén just nu verkar bygga på ett lite naivt To dare is to do där man satsar friskt framåt på bekostnad av defensiven. Det här kommer inte att hålla i längden och ett bättre lag än Southampton hade straffat Spurs hårt idag.

En som trivs just nu efter att ha plockats fram ur frysen är Adebayor som nu har gjort tre mål på två matcher men det krävs att fler stiger fram och tar ansvar. Lloris blandar just nu magiska räddningar med korkade utrusningar, Soldado kan inte få in bollen i mål och Lamela hittar inte tillbaka till det spel som gjorde honom så bra i Roma.

Nu återstår två matcher i år mot West Bromwich och Stoke hemma på White Hart Lane och Spurs måste snabbt hitta tillbaka till ett stabilt grundspel för att man ska kunna hänga med i kampen om Champions Leagueplatserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar