Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 17 december 2013

Riktigt uselt och riktigt bra

Blåvitt presenterade idag en samlad rapport på hemsidan över de böter och den skadegörelse som man har betalat under 2013, totalt närmare 657 000 kr. Det var mer än jag skrev om i fredags för jag hade då inte koll på att man även fått böter från UEFA och till det kommer skadegörelse som förstörda stolar, glasrutor mm. Dessutom har sju av våra egna åskådare skadats av pyrotekniken varav två har förts till sjukhus. Sammantaget är det riktigt uselt i de egna leden emellanåt och det ska bli intressant att se vad Blåvitt drar för slutsatser av detta när man nu rekryterar en ny säkerhetschef - blir det en duva eller en hök?


Något som är riktigt bra däremot är att Blåvitt idag presenterar en treårig förlängning med huvudsponsorn KIA. Det här är en mycket viktig förlängning som jag har skrivit om flera gånger under det här året för KIA utgör tillsammans med SEFA och Prioritet kärntruppen bland de blåvita sponsorerna. Med detta avtal i hamn kan man nu börja fokusera på 2014 års stora utmaning - att få till ett långvarigt stjärnsponsoravtal inför 2015 med Prioritet eller annan intresserad part.
 • KIA - avtal t o m 2016
 • Ehrenborg - avtal t o m 2016
 • Adidas - avtal t o m 2015
 • Intersport - avtal t o m 2015
 • SEFA - avtal t o m 2015
 • Prioritet Finans - avtal t o m 2014 
 • SKF - vet ej avtalstid
 • GP Batteries - vet ej avtalstid 

En annan sak som är riktigt bra är de båda presenter från Blåvitt som damp ner i brevlådan idag. Den ena ska jag börja studera ikväll medan den andra får ligga och se vacker ut till början av april nästa år.

3 kommentarer:

 1. Mycket god nyhet detta med KIA, viktigt att behålla de stora tunga sponsorerna. Är väldigt nyfiken på varför det drog ut på tiden. Men det spelar ingen roll nu, IFK.s marknads-och försäljningsansvariga kan ta en välfötjänt julledighet. Tycker också det känns väldigt bra att ha Martin Kurzvelly som bas för IFK-skutan, har fått ett bra intryck av honom. Framtiden ser spännande ut för IFK. Jag är faktiskt relativt optimistisk också när det gäller kommande förhandlingar med Prioritet. Tror att Nisse trivs ganska bra som IFK:s huvudsponsor. Jag har absolut ingen inside information i dom här frågorna, utan detta är bara mina tankar från ett supporterperspektiv.
  God Jul
  Bothvid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som har gjort mig lite orolig är att Blåvitt ser ut att minska sina lönekostnader och "göra sig av" med några av sina dyraste spelare.

   Det är säkert en slump att det sker nu (Blåvitt hade ju gärna förlängt med Farnerud ett år till om det varit möjligt) men samtidigt kan det finnas en medveten strategi inom föreningen att avvakta med dyrare fleråriga köp tills man har löst stjärnsponsorfrågan för 2015 och framåt.

   God Jul!

   Radera
 2. Jag tror du kan ha en poäng här, det är naturligtvis en klok strategi att först komma överens om en förlängning med stjärnsponsorn. Dom diskussionerna/samtalen är säkert redan inledda, i någon form.
  Prioritet syns ju på flera klubbtröjor, bl a RIK Handboll, Hammarby Handboll, Tyresö Damfotboll. Även SEFA sprider sina sponsorpengar, tex till Frölunda Indians. Så vi kan förstås inte ta någon av våra sponsorer för givna. SEFA t ex är ganska duktiga på att marknadsföra sig själv, se GP idag angående byggandet av ett skyskrapa på Hisingen.
  Hade varit väldigt skönt om IFK och Prioritet kunde enas om en förlängning redan under våren-14. Det hade givit IFK resurser och arbetsro.
  //Bothvid

  SvaraRadera