Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 26 december 2013

West Bromwich hemma

Klassisk annandagsfotboll finns på programmet idag där Premier League är en av de få ligor som kör utan uppehåll denna vecka. Spurs har bl a rapporterat från A-lagets träningar såväl på julafton som på juldagen.
- Stackars pojkar, ska ni behöva arbeta på självaste julafton?
- Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå vår Champions League-satsning vilar, svarar förhoppningsvis hela spelartruppen i kör.

Tim Sherwood har nu blivit utsedd till permanent A-lagstränare för de kommande 1,5 åren och jag hoppas naturligtvis att han visar sig vara rätt man för uppdraget. Samtidigt kan jag inte låta bli att fortfarande vara bitter på hur Daniel Levy så lättvindigt avvek från den långsiktiga planen. Här värvar man erkänt skicklig tränare, låter honom köpa spelare för mer än en miljard kronor under sommaren, sparkar honom vid sämsta möjliga tillfälle på hösten och ersätter honom nu med en ny tränare som bara har tränat ungdomslag tidigare. Bara i Spurs som något sådant kan hända?

Sherwood har många skador och avstängningar i truppen så han har ganska begränsade möjligheter att göra förändringar i uppställningen och startelvan. Att det åter blir en 4-4-2 är ganska säkert men frågan är om man klarar av att skapa lite mer defensiv balans på innermittfältet jämfört med förra matchen? Det känns ju som att det var längesen som Spurs visade upp en stabil defensiv och höll nollan så det hade varit en välkommen förändring idag.

Lloris
Walker - Dawson - Chiriches - Rose
Lamela - Capoue - Eriksen - Chadli
Adebayor - Soldado

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar