Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 19 januari 2014

Bekväm seger mot Swansea

Spurs vann dagens ligamatch borta mot Swansea bekvämt med 3-1 och hänger med i kampen om en Champions League-plats till nästa säsong. Tittar man på Spurs tio senaste ligamatcher så har man nu sju segrar, två oavgjorda och bara en förlust.


Det finns många spelare som kan ta åt sig del av äran för de senaste segrarna. Adebayor har blivit en viktig målskytt igen, Eriksen är en joker i anfallsspelet, Dembele dominerar på mittfältet och Lloris gör matchavgörande räddningar i målet. I takt med att allt fler av de skadade spelarna återvänder till spel får Sherwood fler alternativ att formera laget. Hittills har han mest spelat 4-4-2 men idag var det huvudsakligen en 4-4-1-1 uppställning.

Sherwood verkar således ha lyckats stabilisera Spurs under en period med mycket skador i laget och allmän turbulens runt omkring. Men allting har sitt pris och för Spurs har det inneburit ett snabbt avsked från både FA-cupen och Ligacupen. Dessutom kommer allt mer rykten om missnöje från några spelare som var AVB´s värvningar och lockades till London utifrån hans löften.

Vid ett tränarbyte blir det ofta så här med en dyr och tidsödande process att anpassa truppen till den nya tränarens önskemål. Med tanke på att det fortfarande är lite oklart hur länge Sherwood faktiskt blir kvar så känns det som att det finns några rejäla frågetecken kring Spurs framtid just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar