Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 januari 2014

Drömstart på 2014

För andra året i rad vinner Tottenham Hotspur borta mot Manchester United och får en drömstart på det nya året. I och med att även Everton och Newcastle tappade poäng idag så förbättrade Spurs sin position i kampen om den sista åtråvärda Champions Leagueplatsen.

Från den 22:e december till idag har Spurs spelat fyra matcher och tagit tio poäng vilket är riktigt bra. Det har dock tagit ut sin tull på truppen där många spelare är både trötta och skadade nu. I förra matchen åkte bl a Paulinho på en fyraveckorsskada och idag bars Adebayor ut på bår där det fortfarande är osäkert hur allvarlig skadan är.

I dagens match fick alla slita hårt för segern. De röda hade ett massivt spelövertag och anföll gärna på högerkanten där vänsterbacken Rose blev rundad flera gånger. Även mittbacken närmast honom, Chiriches, hade stora svårigheter med positionsspelet och United lyckades få in djupledsbollar bakom honom flera gånger. Hade inte Lloris storspelat i målet så hade Spurs aldrig fått med sig poängen idag. Lloris gör verkligen magiska räddningar men jag får andan i halsen av hans våghalsiga spel med utrusningar i farliga lägen. Allt som oftast så är han först på bollen men det krävs bara en millimeters felbedömning eller en feg domare för att han ska dra på sig straff och kanske även en frilägesutvisning.

Nu återstår bara en match i den här intensiva julperioden och det är lördagens viktiga drabbning i FA-cupen mot Arsenal. Därefter är det bara en match i veckan under resten av januari vilket borde ge lite utrymme att vila spelare och få tillbaka några från skador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar