Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 21 januari 2014

Fem år

I Svenska Fotbollsförbundets representationsbestämmelser finns en paragraf (Kap 2 §14) som reglerar hur långa avtal som föreningarna får skriva med sina spelare. I denna paragraf gör man skillnad på spelare över och under 18 år enligt nedan.


Jag har länge trott att den här paragrafen har varit aktiv och att det har varit en orsak för Blåvitt att vänta med Gustav Engvalls seniorkontrakt till slutet av april när han fyller 18 år. Idag blev jag dock uppmärksammad på (tack Uppström nr 10 i Alltid Blåvitts forum) att paragrafen är bortförhandlad (§6) i det kollektivavtal mellan Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsspelare som gäller sedan 2012.


Med detta klarlagt så är det bara att vänta in beskedet om Gustav Engvalls seniorkontrakt som lär komma nu under vintern och sannolikt sträcka sig t o m 2018. Att parterna fortfarande förhandlar kring avtalet har Gustav själv kommenterat i media men förhoppningsvis åker han på nästa träningsläger med Blåvitt till Spanien som en A-lagsspelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar