Idag lyfte Öis sportchef förslaget att lägga konstgräs på Gamla Ullevi och det är ju något som har ventilerats och diskuterats tidigare. Om man i detta förslag väger in att kommunen just nu inte har tillräckligt med pengar för att bygga om Rambergsvallen och dessutom är intresserade av Valhalla IP som en plats för den nya inomhusarenan så förstår man att det är starka krafter i rörelse. Om det skulle bli konstgräs på Gamla Ullevi framöver så är det lätt att se vilka som blir vinnare och vilka som blir förlorare.
![]() |
Hur länge förblir det naturgräs på Gamla Ullevi? |
Öis, Häcken och Kopparbergs blir också vinnare när man omedelbart får permanent tillgång till moderna arenafaciliteter. Gais tjänar väl inget inledningsvis på detta men kan också se fram emot en förbättrad driftkalkyl på arenan framöver.
Svenska Damlandslaget blir förlorare när deras nationalarena får ett annat underlag eftersom landslagsfotbollen inte är intresserad av spel på konstgräs. Sannolikt så kommer Damlandslaget i en sådan situation behöva söka sig vidare till någon annan arena framöver.
IFK Göteborg blir en stor förlorare eftersom föreningen så tydligt positionerar sig som ett naturgräslag och där det finns en uttalad strategi att A-laget, U21-laget och U19-laget ska spela på naturgräs om det är möjligt. Man ska dock ha med sig att Blåvitt redan nu under ett år genomför upp till 40% av sina träningar och nästan 30% av tävlingsmatcherna på konstgräs. Frågan är hur dramatiskt och stort steget över till konstgräs skulle bli i praktiken? Kan man vara ett konstgräslag i nationellt spel på Gamla Ullevi och t ex förbli ett naturgräslag i internationella sammanhang (om man tar sig dit igen...) på Nya Ullevi?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar