Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 30 januari 2014

Helt ok start på säsongen

Igår såg jag U19-laget spela sin premiärmatch för säsongen (1-1 mot Jonsereds A-lag) och idag var det dags för A-lagets premiärmatch mot Steaua Bukarest. Siffrorna 0-0 döljer ett blåvitt spelövertag och många bra spelarprestationer.

Mikael Stahre överraskade lite med att sätta Emil Salomonsson som vänsterback i startelvan och Emil blev i mina ögon matchens utropstecken. Han löste uppgiften över förväntan både offensivt och defensivt och det ger lite fler alternativ och större bredd i backlinjen framöver. Hela försvarslinjen med backar och målvakt gjorde för övrigt ett stabilt jobb idag och gav inte rumänerna särskilt mycket utrymme.

Innermittfältet var sig likt med Philip Haglund och Jakob Johansson och flankerades idag av Lasse Vibe till vänster och Martin Smedberg Dalence till höger. Smedbergs inlägg höll som väntat bra klass och hittade blåvita pannor några gånger men han kan förbättra hörnorna ytterligare. Vibes speed är en värdefull resurs men jag tror ändå att jag skulle föredra Darijan Bojanic, Sam Larsson eller Joel Allansson ute på vänsterkanten framöver i en fri roll.

Sam gjorde en bra match idag som anfallare och var mer aktiv och delaktig i spelet än kollegan Robin Söder. Robin gjorde visserligen en godkänd insats för att vara säsongens första match men kraven på honom kommer att öka framöver, i synnerhet om han vill få rollen som Blåvitts försteanfallare. Jag tror dock som de flesta andra att ytterligare en anfallare kommer att värvas för att bredda anfallsalternativen.

Jag känner mig nöjd efter dagens match och ser redan fram emot nästa match mot bulgariska Lokomotiv Plodviv på måndag. Som en nyhet den här säsongen så tänkte jag förresten börja med TVÅ enkla betygssättningar på bloggen - en som omfattar A-lagets matcher och en som omfattar U19/U21-lagens matcher. Tre kortfattade poängbetyg kommer att delas ut till de bästa spelarna i de matcher som jag kan se och här är betygen från säsongens två första matcher: 

IFK Göteborg U19 - Jonsereds A-lag 29/1 (jag såg 70 minuter)
3 poäng - Hampus Dahlqvist trivdes mer som högerytter och gjorde även säsongens första mål.
2 poäng - Nikola Zivkovic kom in i halvtid och bjöd på smörpass och luriga skott.
1 poäng - Billy Nordström har obegränsad energi och kommer säkert att spela flest minuter även i år.
 
IFK Göteborg - Steaua Bukarest 30/1
3 poäng: Emil Salomonsson överraskade positivt på ovan position.
2 poäng: Sam Larsson visade mer kämpaglöd än samba idag.
1 poäng: Marcus Sandberg var lugn och trygg och dirigerade sin backlinje väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar