Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 7 januari 2014

Inte tid för flyttfåglar nu

Idag har det ryktats om att Mikael Stahre skulle vara aktuell för norska Molde men det känns lite långsökt just nu. Blåvitt ska ju just starta igång försäsongen 2014 där Mikael i en intervju på hemsidan engagerat har beskrivit målsättningarna för det kommande året. Jag har svårt att se att han ger sig ut på ett hastigt äventyr till en liten klubb i en liten stad i lilla Norge. Så mycket pengar och sportslig utmaning tror jag inte heller norrmännen kan erbjuda långsiktigt.

När Mikael kom till Blåvitt 2012 så var det med hög svansföring där uttryck som all in la ribban mycket högt. I takt med att säsongen utvecklades till ett fiasko så kom kritiken som ett brev på posten och på Lucia samma år fick han förklara sig inför 370 frustrerade supportrar i Folkets Hus på Järntorget. Jag tycker att Mikael hanterade det mötet rakryggat och han drog säkert flera lärdomar inför kommande säsong. Inför 2013 var retoriken lite nertonad, spelidén var omarbetad och med ett cupguld under våren så dog även den värsta kritiken ut. Fortfarande finns det naturligtvis många fans som har svårt att acceptera en solnait som blåvit tränare men relationen mellan honom och föreningens fans har blivit mer respektfull.

Trots ett livslångt arbete som tränare så har Mikael hittills bara fyra säsonger i bagaget som tränare på elitnivå. Ett år i gnhiet följdes av ett halvår i grekiska Panionios och därefter gick han utan tränaruppdrag i ett helt år innan han lite oväntat fick jobbet som Blåvitts tränare. Trots att äventyret till Grekland säkert var ekonomiskt lönsamt för honom så tror jag nog att han nu premierar att bygga på sina sportsliga meriter långsiktigt. Ett cupguld med Blåvitt under 2013 har stora möjligheter att följas av nya framgångar under 2014 - Blåvitt har engagemanget, kompetensen, harmonin och resurserna för att uppnå detta!

Mikael har ett år kvar på det nuvarande kontraktet och jag har länge trott att han och Blåvitt skulle börja känna på varandra under försommaren/sommaren kring en möjlig kontraktsförlängning, där en förutsättning för sådana diskussioner naturligtvis är att säsongen 2014 utvecklas på ett positivt sätt. Om de förutsättningarna blir uppfyllda så ser jag gärna att Blåvitt under årets lopp knyter upp Mikael Stahre som tränare för ytterligare två år.

2 kommentarer: