Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 6 januari 2014

Säsongen 2014 är igång

Säsongen 2014 är äntligen igång och från dagens första träning noteras...
  • att Lund och Bojanic rehabar efter operationer där Bojanic förhoppningsvis är tillbaka i slutet av januari.
  • att Söder och Engvall har skadekänningar i knä respektive fot. Blåvitt har m a o ingen stridsduglig naturlig anfallare just nu.
  • att Gutierrez Arvidsson fortfarande tränar med A-laget trots att hans juniorkontrakt gick ut vid årsskiftet.

Håkan Mild har bekräftat för GP idag att Blåvitt kommer att värva spelare och det var ett väntat besked. Blåvitt har 22 spelare i truppen men då är Dyrestam, Lund och Azulay medräknade som ju alla har en osäker framtid i Blåvitt. Med transferpengar för Hysén, med ett potentiellt högt utbildningsbidrag för Dyrestam och med mycket frigjord lönekapacitet från bl a Farnerud och Hysén finns det ekonomiska muskler att värva.

En mittback och en anfallare står på önskelistan för att förstärka truppen och till det kommer säkert ett seniorkontrakt för Engvall - sen är truppen redo för den kommande säsongen. Att det nu diskuteras en värvning av Gustav Svensson är intressant då han kan spela både mittback och innermittfältare. Jag har länge trott att Gurra skulle komma in först till sommaren som en naturlig växling om Jakob Johansson blir utlandsproffs men kanske försöker man ta in honom redan nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar