Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 8 januari 2014

Stiltje i London

Transferfönstret har öppnat i England men än så länge är det mycket tyst och stilla kring Spurs. Det mesta tyder också på att det kommer att förbli lugnt under hela januari.

Spurs investerade ju enormt mycket pengar i spelartruppen i somras och har hittills fått sisådär utväxling på denna investering. Paulinho, Eriksen och Chiriches har gjort bra ifrån sig, Soldado, Chadli och Capoue kommer väl undan med ett godkänt medan Lamela har varit en besvikelse. Samtidigt får man ha tålamod med att det tar tid att spela ihop så många nya spelare och med ett oväntat tränarbyte under hösten får man nog räkna med ytterligare tid.

Under Sherwoods korta tid vid rodret har Spurs redan åkt ur både Ligacupen och FA-cupen vilket gör att spelschemat under våren blir mycket lugnare. Nu kan man fokusera på den åtråvärda fjärdeplatsen i Premier League samt en möjlig titel i Europa League. Den nuvarande truppen ska vara tillräckligt stark för att orka slåss på dessa två fronter - om de spelare som man har blir friska från sina skador och om Sherwood får ihop en balanserad spelidé och startelva.

De ryktena som sipprar ut från London säger att det inte kommer att ske några större eller dyrare profilvärvningar under detta fönster. Om det ändå sker någon business så blir det endast en mindre värvning eller utlåning som berör breddspelare eller framtidsvärvning av någon ung talang. Jag tycker detta är en sund inställning för Spurs kan inte lösa sina nuvarande problem på transfermarknaden utan de finns just nu hos klubbordföranden Daniel Levy som saknar tillräckligt tålamod och långsiktighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar